28-03-2019

Het Bovemij Cyber was een groot succes!

Dinsdag 12 maart was het zo ver: ons eerste Bovemij Cyber Event! Alsof je de set van een echt Crime Scene binnenstapte, zo zag het er deze dag uit bij Bovemij. Wij kijken met trots terug op een geslaagde dag. Deze dag had natuurlijk nooit zo’n succes kunnen worden, zonder alle sprekers en workshopleiders. Maar belangrijker nog: zonder de vele enthousiaste relaties die we mochten ontvangen. Vanuit alle hoeken van het land. En daarom, voor iedereen die aan deze dag heeft meegewerkt of als bezoeker aanwezig was: bedankt!!

Voor iedereen die er niet bij was: in dit artikel blikken we graag nog even terug op deze dag. Bekijk ook zeker even de video onderaan dit bericht voor een mooie sfeerimpressie.

Een hacker heeft niet altijd een computer nodig!

Tijdens het plenaire deel waar we de dag mee startte, werd nog eens bevestigd dat cyberveiligheid nog niet bij iedereen hoog op de agenda staat. Op de vraag ‘op een schaal van 0 tot 10: wat is jouw kennis van de digitale wereld?’ gaf maar liefst meer dan de helft van de bezoekers aan hier weinig over te weten. Tijd dus om daar verandering in te brengen!

Edwin van Andel, een ethisch hacker die al sinds zijn 13e hackt, nam de aanwezigen mee in zijn wereld en maakte nog maar eens duidelijk dat hackers niet veel informatie nodig hebben om aan gegevens te komen. Sterker nog: om bij data te komen, hebben ze niet altijd een computer nodig. Willen ze een bepaalde kantoorruimte binnenlopen? Dan is het simpelweg even wachten tot iemand met een pasje de deur open maakt om daar vervolgens en achteraan te lopen. Een hotelkamer met een ingewikkeld beveilingssysteem binnendringen? Geen probleem. Ook daar heeft Edwin zo zijn foefjes voor. En willen hackers je wachtwoord gebruiken? Dan is dat niet heel moeilijk. Het kost alleen wat tijd. Gelukkig kun je daar zelf nog wel wat aan doen. Een wachtwoord met 5 tekens kost 1,5 minuut om te kraken, met 6 tekens duurt het 1,5 uur en hackers hebben ongeveer 1,5 week nodig om een wachtwoord met 7 tekens te hacken. En ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat wachtwoord 1234 zelfs voor mij te hacken is…

De boodschap van Edwin, die dagvoorzitter Michael Irish Stephenson meteen opschreef: pas morgen sowieso meteen je wachtwoorden aan!

Na de paneldiscussie waar 4 experts op het gebied van cyber security samen met de zaal ingingen op verschillende onderwerpen, was het tijd om in groepen uiteen te gaan voor de workshoprondes. Ervaren hoe het is om gehackt te worden? Meer uitleg over phishing? Weten welke technologieën hackers gebruiken en welke bedrijfsprocessen cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering? Er was voor ieder wat wils!

Wat vonden de deelnemers?

Dat wij vol trots terugkijken op deze dag, heeft ook te maken met de reacties die we van de bezoekers hebben mogen ontvangen. Niet alleen tijdens de afsluitende borrel, maar ook via een enquête die we hebben uitgestuurd. Enkele cijfers uit deze enquête op een rij:

  • Ons event kreeg een gemiddeld rapportcijfer van 7,9

  • De bezoeker waren erg positief over het verhaal van hacker Edwin, hij kreeg een 8,5 als rapportcijfer.

  • De workshops kregen gemiddeld een rapportcijfer van 7.0.

  • Als wij nog een keer een Cyber Event zouden organiseren, dan zou 80% zich weer aanmelden.

En een greep uit de reacties op de vraag ‘wat neem je mee van deze dag?:

  • “Dat de beveiliging naar een (veel) hoger niveau moet.”

  • “Nog meer bewustwording ook als privé persoon inzake cyber security.”

  • “Dat ik toch serieus in mijn achterhoofd moet houden dat deze criminaliteit toe neemt, wachtwoorden veranderen meer instructie aan werknemers i.v.m. openen van mailtjes, back up nakijken of dat nog steeds goed gaat.”

  • “Gevaar zit hem in bedrijfsprocessen / bewustwording.”

  •  “Bewustwording van de risico's. Ik ben gelijk gestart met verbetering van simpele dingen, zoals wachtwoordbeheer en bescherming van kopie ID's.”

  • “Dat we nog voorzichtiger moeten zijn.”

  • “Handvatten waar we als bedrijf relatief makkelijk mee aan het werk kunnen en die we ook al aan het uitvoeren zijn.”

  • “Dat er meer aandacht aan besteed moet worden dan je zou willen (en wellicht ook doet).”

Zorgeloos digitaal ondernemen?

Ons Cyber Event stond helemaal in het teken van het delen van kennis rondom cyberveiligheid. Om zo de bewustwording te vergroten; iedereen kan namelijk slachtoffer van cybercriminaliteit worden. Uiteraard stopt het niet na dit Event. De komende tijd zullen we in onze nieuwsbrieven regelmatig aandacht besteden aan cybercrime en onze tips delen.

Concrete stappen zetten? Met ons Digitaal Veilig Pakket helpen we je graag verder om zorgeloos digitaal te ondernemen. Ons Digitaal Veilig Pakket beschermt je tegen de gevolgen van onder andere hacks, ransomware en datalekken. Meer weten? www.bovemij.nl/digitaalveilig.

Gerelateerd nieuws

Contact met Bovemij
Sluit contact venster
Stuur een e-mail

Stuur vraag per e-mail
Telefoonnummer

024 751 21 31

Afdeling: Relatiebeheer
Terug naar boven